Skarphagens IK

DET RYKTAS 2009

 … Att Allsvenskan har fått sin första offentliga homofil i Djurgårdens Martin Andersson. I skarphagen skrattar vi åt att resten av fotbollssverige är så hopplöst efter. Hagens Niklas "Spejarn" Steisjö är ju öppet "bejakande av sin feminina sida", och har varit så i några år:  Observera de öppna sandalerna i läder med mässingsspänne, perfekt matchade mot bakhjulets reflexer. Vidare ser vi rainbow-symbolen på båda däcken, vilket länge har varit pridefestivalen och gayrörelsens trademark. "Spejarn" står här i en ledig pose med lätt vriden handled a´ la Christer Lindarw, rak i ryggen och stadig blick. Hjälmen i massiv frigolit kan tyckas skydda mot fall med cykeln, men har hittills bara fått ta emot slag och sparkar från grannskapets övriga barn…

… Att Asserstammarnas föräldrar blir erbjudna att bara betala halv entré på matcherna i femman. När gör en Asser 90 min?
… Att det blir stort pådrag när Skarphagen ev. möter Sleipner i kvartsfinal i Östgötacupen. Hamburgare ska grillas, bollar ska kastas och fotboll ska lekas.
Att Dum blivit ännu Dummare sedan den här bilden togs…

 

Kindstrand har ju klagat på magont ett tag, men det här kunde man ju aldrig tro….

…att i dessa hårda tider med ekonomisk depression, krig i Mellanöstern och fruktansvärda bränder i Australien kan vi på redaktionen presentera en riktig solskenhistoria. Efter att spenderat år i avhållsamhet i ett avlägset munkkloster i Tibet så är äntligen Martin ”den gyllene munken” Polla tillbaka i Skarphagen. Han ryktas vara i sådan form att han är för snabb för att spela fotboll och gör finterna och tar skotten innan han har fått bollen. Därför kommer det inte som någon chock att han tillsammans med Hammar nu istället siktar på en marathonkarriär. Lycka till önskar redaktionen. 

                       

...att Jon Hulander var bäverjägare i sina unga år. CraZee, säger vi på redaktionen…

Observera den tajt sittande luvan i galonmaterial. De plufsiga kinderna för att inge förtroende och lugn i den jagande bävern. Man kan inte undvika de fokuserade blickarna på de utvalda jägarna, även om Jonte ser förvånansvärt oberörd ut. När de andra laddar för sitt livs jakt ser Jon fram mot en naturupplevelse utöver det normala. En Nalle Puh på trallalatabletter… Kepsen i förgrunden är inte enbart estetiskt tilltalande utan även resultat från en tidigare lyckad jakt, då man enligt tradition använder svansen till huvubonader. Respekt säger vi. Jon växer.

… att ”indianen” börjar hitta formen. Stefan lämnade reservatet Häggvallen för några månader sedan och har nu börjat komma in i den lite hårdare storstadsjargongen. Acklimatiseringen har dragit ut på tiden eftersom Rahm envisades med att hylla sina förfäder vid upprepade tillfällen under AT-cupen.

      

Att Stefan härstammar i rakt nedstigande led från Sitting Bull är kanske inte märkbart rent okulärt. Bevisen finns i hans passningsspel.

… att Asserstam d.ä. har en sträckning på gång, början på ett benbrott och känner av en kommande hjärnskakning. Men det är klart, är man skadad tio gånger per säsong så lär man sig väl känna igen signalerna…

…att det kommer bli en hård kväll för nyförvärven under inkilningen. Många har under tidigare säsonger försökt slippa undan men resultatet blir bara värre ju mer man försöker slingra sig. Kommer man sent så får man dricka ifatt, har testats av David Roos med mediokert resultat. Kan man inte komma överhuvudtaget så får man en andra chans till sommarfesten, har testats av Martin Gustafsson med smärtsamt resultat.  Här kommer lite bilder från tidigare inkilningar som lite försmak av som komma skall.  

     

          Provsmakning av diverse "produkter"                            David kommer sent och bjuds på "några" extra shots

      

Kanin före jaktsäsong                                                                     Kanin efter jaktsäsong

Det ryktas (lite av en bildspecial)

… Att Steisjö inte alls sprang till träningen i måndags. Istället gränslade han sin hemliga, supertrimmade Puch Dakota ´63 och smattrade iväg mot söder. Vi har inga bilder på Niklas med handen i kakburken, men många indicier pekar på att historian är sann. Eller vad sägs om den här moppe-muschen:   

… Att Skarphagen inte får möta Östergötlands gnälligaste gäng i år. Lotorp har troligtvis vädjat hos förbundet att få slippa spela mot benknäckarna från stan, med motiveringen att det gör så ont.

… Att årets inkilning kommer att bli värre än någonsin.

… Att Steisjö inte behöver visir när han åker moppe. Han fäller helt sonika ner luggen:

       

Men det är ju kaxigt att be förbundskaptenen att plocka ut en sticka…

 

…Att Webansvarige/kaptenen inte publicerar allt som produceras till ”det ryktas”-sidan. Särskilt inte det som handlar om honom själv. Låt oss se om den här bilden får komma med, tagen ett par minuter innan Top Model 17 börjar. Spänning och förväntan:

  Jag slänger med en bild till, som tidigare har blivit refuserad. ”Det är ju inte likt” lät det då. Det tycker jag att läsarna ska få bestämma: 

Slutligen vill jag passa på att välkomna resterande nyförvärv, ni lär dyka upp här ni också. Jag är även väldigt glad över att ”de stora matchernas man” valde Skarphagen framför en comeback i elitfotbollen.

  

Alltså, jag tycker inte det är så likt. Men Richard har ju tjatat så in i helvete…


… Om att Mats ”Masken” Jonsson är på väg att göra comeback i den grönsvarta dressen. ”Kung Masken av Blacka” sågs senast med en öl i näven på Skogsröjet i Reijmyre, vilket tyder på att han ligger i hårdträning för att passa in i reservlaget.

…  Om att Hammarström ska med till ”di svenske fjälla” i vinter. Kanske kan han ta med sig lakan av tyg i år, så han slipper bädda med kollegieblock. Eller vad säger du, Papphammar?

…  Om att Pär ”Loket” Augustsson har målat för sin nygamla klubb Hageby. Loket lämnade Skarphagen i somras, i en uppmärksammad blixtaffär. Styrelsen i SIK vill inte kommentera övergångssumman, men ryktet säger att en påse bullar stod i mötesrummet på lokalen…

… Och snackas om Joel Mohede i Östgötafotbollen inför stundande Silly Season. Redaktionen vill bara klargöra att det som tas med till Hagen, stannar i Hagen. Om vi inte snackar bakverk, förstås.

… Att reservlaget kommer att bli kvar i den högst mediokra klass 4. Detta efter att ha tvingats lämna en frustrerande W.O. mot huvudkonkurrenten Trix. 

… Om en PES-turnering i lokalen. Gamle världsmästaren Martin Polla ser enligt uppgift fram emot att krossa både stora och små…

… Om att ”Kenta Bärs”, eller ”Kenta Kramp” som han numera kallas, åkte i raggartåget i helgen. Pinsamt, säger redaktionen och funderar för närvarande på ett lämpligt straff för Skarphagens egen Åbyraggare...
  

KÄNN LIKHETEN !!!!! LIKA SOM BÄR GOES CP…

 

Stefan Hammarström, Gösta Ekman, Ingmar Stenmark och Påven

 

...att en av dessa herrar inte bodde i våran svettiga stuga i Sälen. Vem ska bort denna gång?

Fint pris i potten för rätt svar med motivering. Maila

Thomas nästan ett år

Egen Gokart nytrimmad och klar
...Att Thomas inte hade rent mjöl i påsen när han baissade sina chanser att vinna gokarten. Men med våran grävande journalistik i klass med Janne Josefsson har redaktion rotat fram dessa bilder från Lennströms barndom. Rykten gör också gällande att det finns ett fullt prisskåp från hans motorkarriär.

… Att vissa har haft samma överlägsna leende sen barnsben. Troligtvis har han precis brutit någons ben…

… Att det är killen på bilden som planerar inkilningen. Som ny i laget skulle jag nog börja bli lite skakis. Tänk er det där flinet i ert nylle, samtidigt som någon pillar upp en galge i rektum på er, ackompanjerat av Bröderna Herrey på högsta volym. Förnedringen är total och se så han njuter…

  … Att Daniel Ortlieb funderar på att tacka nej till Gokarten. Enligt elaka tungor ska det bero på en stor rädsla för att   fastna i sittbrunnen.

  … Att Henka Ulvdell lovar bort matchbiljetter till både höger och vänster för att få lite nya kompisar. I dagarna   uppdagades ett stort svek där Herr Ulvdell lovat bort lite för mycket, och undertecknad blev snuvad på biljett…

  … Att Kapten Nilsson skapar interna stridigheter i SIK. Efter en katastrofal träning från ”El Capitanos” sida slängde han   sina dobbskor vilt omkring sig i frustration. Fromme Jon Hulander kom i vägen för Kaptenens vrede och träffades hårt   av två aluminiumdobb i bakhuvudet. Vilt tumult uppstod. Micke döms till att betala 2 grogg till Jon under kommande   lagfest. Dom härmed meddelad.

  ...Att Polla haft en mycket tung träningsvecka, tyvärr har inte något stämt. För mycket saker utanför fotbollen tros vara   en av orsakerna. Det kan inte vara lätt att axla det tunga ansvaret och ta över efter två av Skarphagens frontfigurer   både Bingo Berra och Stefan Olsson. Men vi säger ändå lycka till och satsa på det som tillför klubben mest   "Lill Benka".

  ...Att Joel lägger sitt schema efter Skarphagens träningar allt för att slippa den tunga försäsongen.


   

  ...att det kommer ett antal "lika som bär trippelextra" inom den närmsta tiden. Först ut på banan är Nilsson, "Idol   Andreas" och Kuyt.    


 

...att eftersom matchen blev inställd i helgen hade redaktionen lite extra tid över. Vem/vad ska bort i den här kvartetten?

 

    

   ...att Martin Polla har ådragit sig en "fotfraktur". Spel till helgen är dock inte uteslutet.

... Att klubben tycker Hammar är för gammal för att spela A-lagsfotboll och att en förlängning av kontraktet inte är aktuellt. Spekulationerna tros ha dragit igång när en paparazzi tog den här bilden vid det fullt pågående husbygget.

Röster inom föreningen talar om chock då de inte har insett hur gammal han egentligen är.

 


Johan Nyberg?

 


Robert Prytz?

... Att Skarphagen har sin
egen Robert Prytz.


... Att Skarphagens mittfältsmotor och webmaster Mikael Nilsson är het på transfermarknaden. Senast i raden av intresserade är Överskottsbolagets BK. Redaktionen vill påpeka att Micke inte är till salu, men kan vi få några stormkök och ett par hinkar frisyrgelé är vi självklart intresserade att prata.

... Om en avslutningsmiddag. För att få deltaga måste man dock ha gjort 10 träningar i följd, inte missat mer än två träningar i följd, samt någon gång ställt upp i B-laget även om man kanske inte var riktigt sugen på att spela fotboll. Olearys hade dock inte något bord för två ledigt, så jag och Henrik Ulvdell funderar på att ge ut några wild-cards för att få sällskap.

... om en läggmatch av klockaretorpet

... Om flera spelare på väg in i Skarphagen. En förutsättning är dock att det finns ett b-lag, för att ta hand om de som inte tar plats i A-laget. För närvarande ser det mörkt ut på den punkten inför nästa säsong.


... inte, men det leks för fullt på redaktionen just nu. Leken är "en ska bort" och nedanstående bild har gäckat oss i veckor.

 
Baloo ?Daniel Ortlieb ?


... Om fler lika som bär. Efter att ha reducerat bakgrunderna uppenbarar sig skrämmande likheter...

... att NT-sportens redaktion nu är informerad om Martin Larssons storspel i Skarphagens mål. Återstår att se om det räcker hela vägen till 011-laget...
(Uppdaterat: Den senaste uttagningen i Nollelvan visar att "det ryktas" bör tas på stort allvar...)

... att det var på Skarphagens IK man baserade serien "Super-mac & Bullen" i tidningen Buster...
 
   
 
   ... att det finns en hel del "lika som bär" i Skarphagens IK, här är ett exempel. Redaktionen tar vänligen emot fler förslag.

   
Pontiac ?                                                   Franka?
 ... Och pratas om en tung insats av Black and Green Mean Machine i helgens Kårtorp-Cup. Dom stora snackisarna var;
* Päras naturliga rörelsemönster på en 7-manna plan, alltså stillastående.
* Mickes dyngmiss. Fri med målvakten ska det klackas och showas. Näsan i backen och Hela Kårtorp Skrattar...

Medverkande från Hagen var:
Martin Polla, Henrik Ulvdell, Richard Stolt, Stefan Hammarström, Mikael Nilsson, Sigurdur Stockberg, Pär Augustsson. Övriga i laget var Robin Hansson och "Talangen"

... Om en ung talang som ska färga Skarphagen nästa år. Förhandlingar är långt gångna men Skarphagen är förtegna om övergången som troligtvis blir offentlig efter säsongen.

... Att Pär har varit lite tystlåten om sin tidigare fotbollskarriär. En snabb titt i arkivet förklarar varför;

"Åby IF-Skarphagens IK 1-0 (0-0) "Publicerad 2002-05-25 "
En frisparkskanon efter 60 minuters spel av Pär Augustsson från drygt 20 meter blev matchens enda mål på Åby IP.
- Vi får vara tacksamma att vi vann. Det var en match som kunde slutat lite hur som helst. Spelmässigt såg det inte speciellt bra ut, men grabbarna spelade med hjärta och det ska de ha en stor eloge för, säger Åby-tränare Håkan Pettersson.
- Oavgjort hade känts mer rättvist. Jag lider med grabbarna. Det är tungt att förlora en match vi inte borde förlora, säger Skarphagens tränare Alija Dizdarevic.
Pär Augustsson tillsammans med målvakten Peter Zengler var topparna i gårdagens Åby.
Målskytt, Åby: Pär Augustsson. "... Att Conny inte vågar ställa upp på paintballmatch. Enligt envisa rykten ska rädslan för paintball bottna i för många rundpingis-förluster som barn. "Nassning" förekom också i Vita hästens omklädningsrum, och spädde då på Connys rädsla för små kulor som orsakar sveda...

... Att Nyberg vet var Frankas ena sko är...

... Att Hammar hellre åker och tittar på levande pålägg i häst-meckat Falsterbo, än att spendera en kväll med grabbarna. Kanske var det Frankas upptåg i lördags som har fått Hammarström att fundera, eller så har åldern helt enkelt tagit ut sin rätt... Vi på redaktionen är dock inte småsinta, utan hoppas att Hammar har trevligt på Falsterbo Whore Show....

... Att Andreas fortfarande pratar med Pollas telefonsvarare....

.. Att en spelare med svensk bakgrund, men med utländskt efternamn, gav fan i att bryta mot lagen. För det tilltaget belönades han med en parkeringsbot på 600 riksdaler.

... Att en spelare med utländsk bakgrund, men med svenskt efternamn, bröt mot lagen natten mot söndagen. Han kom dock undan utan straff.

... Att Henrik Eriksson "kanske har annat för sig på lördag". Att ens tanken finns där, gör att minst 20 röda och 14 gröna kulor ska pryda hans arsle om han behagar dyka upp...

... Att man får duscha efteråt. Man får också klä sig hur man vill. Man får dock INTE beställa en cesarssallad på Harrys. Vi är Skarphagen, inget jävla dambandylag...

... Att Nix-registret numera skickar en lista till Franka innehållande telefonnummer han inte får ringa. Martin-målvakt lär ligga på för att komma med där...

... Att det fivilliga träningspasset vissa av grabbarna körde blev avkortat, pga att Stolt var tvungen att åka hem och äta. Han fick inte heller komma ut och leka efter maten...

... Att Henka Ulvdell inte har lärt sig den ädla konsten att supa ner brudar. Meningen är att dom ska supa dig snygg, inte supa sig själva redlösa...

... Att "profilen" ska spela forward till hösten.

... Att Coach-Thomas visade attityd mot både styrelsemedlem och f.d lagkaptenen under ett telefonsamtal. Bli inte förvånade om coachen får ta emot en del "friendly-fire" på lördag.

... Att samlingen på lördag är kl 13.30 utanför lokalen. Det är den också.

...Att paintballen kostar 250 spänn och att man får 100 extra kulor för en femtiolapp. Det får man också. Om man inte heter Kenneth Frank och har varit störig. Då får man inte ens något vapen...Besöksräknare   |   Webbyrå / Sponsor  Johan Bredenholt, Carlj Webbyrå