Skarphagens IK

DET RYKTAS...

...att Skarphagen återigen lirar i randigt. Vi har köpt tillbaka den själ vi anklagades ha sålt vid förra dressinköpet. Alla nöjda och glada.

...att "det ryktas" kommer att byta skepnad framöver.  

...att Mattsson missade matchen mot Chile Unido eftersom han sträckte en muskel mellan revbenen när han spelade TV-spel.

...att den här har legat i bildmappen alldeles för länge. Vet du vem som är vem, skicka in ditt bidrag till likasombar@skarphagensik.se. ...från Stegeborgscupen:

... att Skarphagen återigen hade marginalerna med sig då man gick vidare på samma målskillnad men fler gjorda mål än Svärtinge. Svärtinge fick därmed spela kval, men där missade man avancemang -återigen på samma målskillnad men för få gjorda mål. 

... att målet som skickade Svärtinge ur turneringen gjordes med fyra sekunder kvar i den sista kvalmatchen. Marginaler var det ja...

... att Tobbe är bukful.

... att Skarphagen hade åtta olika målskyttar. Vassast var debuterande Adam Hadenius med två mål.

... att alla matcher filmades och visas vid tillfälle

... att ni kan följa även söndagens slutspel via twitter: www.twitter.com/skarphagensik


...att Popcorn har poppat rejält igen, oväntat...


...att Hagen var det enda laget som spelade med 6 man på plan i ICA-cupen.


...att Coach inte heter Augustusson i efternamn.


...att Suarez är bättre än Van Persie, eller var det tvärtom??


...att det första nyförvärvet är klart inför återkomsten till Division 4, inga namn släpps än men släkten är värst...


...att Polla kort summerar säsongen i nästa stycke....Kort om årets femma:


Trist att NFF åkte ur, de visade under hösten att de hör hemma i femman. Men jag tror att de studsar tillbaka ganska snart. Annars var det väl en säsong där många gick bet i tipsen, bl.a var väl både just NFF och Hageby nämnda som toppkandidater innan säsongen. Åbackarna märkte att femman inte är sexan, och med den erfarenheten tror jag de kan ta ett kliv till nästa år. Ringarum var lite ojämnare än jag trodde på förhand, vid några tillfällen kunde de tagit ett grepp om serien men tappade poäng olägligt. 

Lindö FC imponerade under året, man visade i toppmatcherna att man är ett riktigt bra lag, Vet inte hur mycket sanning det låg i att "man inte vill gå  upp", men man hade onekligen problem med motivationen i vissa matcher. Kanske är det så enkelt som att "gubbarna" som har varit med ett tag inte riktigt har gnistan en hel säsong, Mot oss syntes det dock inga motivationsproblem och vi har fortfarande inte vunnit mot dem.

Matcherna mot Saltängen kommer man att sakna, det har blivit riktig derbystämning genom åren. Senast var det väl inte någon klassisk batalj, men tråkigt att inte ha saltis i serien nästa år. Saltängen hade som vanligt en hel del aktivitet i spelartrupen innan året och det är svårt att veta var de är på väg. Men förhoppningsvis kan de bygga vidare på det de har och utmana nästa år. De gjorde ändå en bra vår men fick hösten förstörd av många skador.

Mittenskiktet med Kuddby, Krokek, Viken och Loddby hade vi blandade insatser mot. Krokek hade vi av någon anledning väldigt lätt för och spelade stundtals en jättefin fotboll. Valdemarsvik undrar nog hur fan vi kunde vinna serien, för i de två matcherna såg vi inte ut som något topplag. Trodde faktiskt att Viken skulle vara med i toppen efter vårt första möte då de spelade riktigt bra. Loddby hade vi som vanligt svårt för, de har hittat ett sätt att få oss helt stillastående i matcherna. Kuddby slog vi tillbaka i premiären, men när de hade växt in i division fem så fick vi en tuff match på bortplan. Tror de kan bli bra nästa år om de inte har för stor omsättning på spelare.

När man oftast bara ser motståndarna två matcher per år (när vi möter dem), är det svårt att bedöma lagen. Som sagt har nog t.ex. Viken och Krokek ganska olika bilder av oss, precis som vi har våra erfarenheter mot olika motståndare som kanske inte gäller hela säsongen. Undviker därför att bedöma hur bra eller dåliga lagen är på det ena eller andra.


Vi själva kan ge oss själva en klapp på axeln för en mycket bra säsong. Spelet har inte alltid fungerat och vi har fått höra både det ena och det andra om vilken fotboll vi spelar. Själv tycker jag det har varit lite överdriven kritik, det är mycket fördomar om långboll och köttande. Självklart spelar vi långt ibland, när motståndarna är duktiga och pressar oss, men varför spela på chans?   Och vi vet ju själva att vi har rullat oss fram till en jäkla massa mål. Men kan vi bara jobba lite på självförtroendet i bollbehandlingen så kommer det bli ännu bättre, och nästa år lär det bli jobbigt om man inte kan ta sin del av "bollinehavskakan". MEN, vi gjorde 63 mål och släppte in 29, vilket är riktigt bra. Knappast någon dödgrävarfotboll att göra nästan 3 mål per match ;) Och man ska inte ändra för mycket på en vinnande koncept.

Riktigt kul att ha fått vara med och ta upp Hagen i fyran igen, även om jag själv inte spelade jättemånga minuter. Men det sägs att lag vinner matcher och trupper vinner serier, så alla inblandade ska känna sig stolta!

Nu tar vi lite välbehövlig vila efter internmatchen på lördag, sen smyger vi igång med lite innomhuslir resten av året. Efter nyår börjar förberedelserna för äventyret i div 4 på allvar, där vi ska se till att etablera oss ordentligt.

Svart och grön går före i kön, och håll farten för fan!


/Polla

 

 ... att det till slut blev just en väntad och en oväntad hemvändare under sommaren och att "det ryktas" är att lita på. Att lillstolt har längtat hem har väl inte undgått någon, men desto mer oväntat att Marcus Asserstam dök upp från ingenstans efter lite utflykter i både stora världen och Uppsala. Båda två både spetsar och breddar, då de kan användas på flera olika positioner. Båda kommer dessutom från spel i div. IV under våren.


-------------

... att lillstolt längtar hem


... att jumbon NFF är så säkra på vinst till helgen att man vill ge SIK lite extra tändvätska. Deras införrapport ryktas vara lika vriden som en disktrasa, men nu gäller det för SIK att bevisa att det inte bara var tur sist, och överlista även ordinarie keepern. Han måste vara lite utöver det vanliga om man ansåg att han skulle räddat de tre bollarna sist ;)
Dock inte snyggt att insinuera överfall på målvakten efter en olycklig kollision.

-------------

... att både Martin Larsson (1.17) och Gurka Carlsson (1.33) är i toppen av målvaktsligan i div.5 östra endast slagna av Lindös Jocke Törnfeldt med 1.14 insläppta mål per match.

... att Andreas Torrestam vann Skarphagens sommarturnering med 58 poäng

... att Slätmons BK mörkade sin kapacitet inför Östgötacupsmötet med Hagen: http://ostergotland.svenskfotboll.se/resultat-tabeller/?scr=table&ftid=36068 

-------------
... om några återvändare i sommar. Både väntade och oväntade.

... att hemsidan tar semesterstängt. Uppdateringar kan ske sporadiskt men ska inte förväntas.

-------------

... att det tog Norrköpings kommun sex månader att sätta upp ett nytt skåp till vårt material, efter att de själva rivit vårt gamla. Nytt rekord i byråkrati? Men vi kanske skulle legat på oftare än tre-fyra gånger i månaden...

... att man undrar hur folk mår ibland när man läser sociala medier om gärdsgårdsserierna.

... att Hagens alla gamers snart får organisera sig.

... att Robin Liljegren är helt värdelös på att tippa resultat i EM.

...att Timmy, Runman och resten av hockeygänget äntligen har hittat en klubb de trivs i. I år ser det dessutom ut som att deras lag inte kommer att åka ur, bara det en sensation. Kanske slipper vi Timmys tjat om en grönsvart tröja nästa säsong, även om det har blivit lite av en tradition att mota honom i dörren.

...att lillstolt längtar hem

-------------

... Att länken till tabellen på startsidan nu länkar till 2012 års tabell och inte 2011... bättre aldrig än sent eller hur var det nu igen

...att en gammal skyttekung gör comeback imorgon mot Ringarum.

...att Valdemarsviks publik var precis så där underbara som man mindes dom. 

...att Lillstolt längtar hem.

...att Pära Augustsson bjöd ut sig till högstbjudande i sin ungdom. Enligt uppgift trodde Ross County i Skottland på "agentens" brev, eftersom ingen betedde sig så här på den tiden. Affären rann dock ut i sanden, men nu 15 år senare har klubben äntligen hämtat sig och är på väg upp i Skottlands Premier League.

...att någon trasig själ har gjort det till sin livsuppgift att baktala de f.d Hagebyspelarna Hägg och Einarsson på alla forum den kan hitta. Det ryktas också om att det var lite roligt i början. Nu ryktas det mest om att det är ganska tröttsamt, men det spekuleras också i huruvida man kan höra det man villl höra av myntet på skarphagens forum.

-------------

... Att värvningar inom divisionerna, och dessutom mitt under brinnande säsong, brukar bli heta potatisar. Skarphagen kanske snart presenterar en glödhet plugg som kan skapa debatt.

... Att samtliga spelare fortfarande är för imponerade av Gabriels nu över 20 år gamla TV-meriter för att ens ha dragit en enda gliring. Man vill inte ens tänka på vad som händer när proppen går ur efter tre öl på nästa inkilning, den 26/5. 

 -------------

... Att ni nu kan handla mat på nätet på Matvaran.se och få det hemlevererat till dörren. Perfekt för alla latmaskar. Se till att utnyttja tjänsten och sprid det vidare så får vi se om undertecknad kan fixa ett sponsorkontrakt, han är ju ändå grundare av tjänsten.
--------------
... Att Skarphagen är heta just nu och många spelare hör av sig, inte mindre än 8 spelare är aktuella för ett kontrakt med klubben...

... Att Wille tyvärr har fått tacka för sig efter hela 5 veckor på jobbet som assisterande tränare, familjeskäl stoppar honom från uppdraget, - "Det känns väldigt surt när man kommit in i gänget så bra, men tyvärr så funkar det inte" säger Wille i ett kort uttalande.

... Att coach Pära har tröttnat på konsekvenserna av spelarnas "fyllebrottning" i lokalen och förbjudit det helt. Efter att nyförvärvet Christian Persson lurats till en match och skadat båda ledbanden i knät så är det slutbrottats. Persson var den 3:e i ordningen att skadas i den fantastikskt meninglösa och barnsliga "sporten".

... Att Niklas "Lingon" Lind blev den första att få böter för sen ankomst.

.. Att spelartruppen har uppdaterats med bilder och information

...Att besöksstatistiken har skjutit i höjden.                                                                              
(länk här) . Beror det på att spelarbilderna är offentliga som besökarna strömmat till låter vi va osagt..

.. Att det ryktas 2011 har flyttats... till just det.. Det ryktas 2011. Nu ska det ryktas 2012.. och det är ju inte 2011 om man säger.

... Att Pära blir kvar!

Under stor sekretess har tränare Pär Augustsson förhandlat med IF Sylvia om en övergång som assisterande åt IFS nya tränare Robert Hagert. Skarphagen har jobbat för en fortsättning med Augustsson som huvudtränare och verkar nu ha vunnit kampen om den eftertraktade coachen.
-Det ser ut som att jag blir kvar åtminstone ett år till i föreningen. Flera intressanta nyförvärv och ett härligt go i gänget har påverkat beslutet, säger Pär i en kort kommentar.

Till listan med nyförvärv lägger vi nu också Emil Greberg, Hagahöjdens BK och Linus Battel, Eneby BK. Sedan tidigare har SIK gjort klart med Mattias Pettersson, Eneby BK och Christian Persson, klubblös. Fler spelare har testat, och testar, spel i föreningen, så några nya namn till är inte otänkbart.


 Besöksräknare   |   Webbyrå / Sponsor  Johan Bredenholt, Carlj Webbyrå